"Prince of Persia: Sands of Time" 2009'da geliyor!


\

1969 yılında New York’ta doğan video – oyun programlayıcısı Jordan Mechner’in 1984 yılında yarattığı ilk oyun “Karateka” idi. Yale Üniversitesi mezunu Mechner, 1989 yılında 2. oyunu “Prince Of Persia”yı yarattı. Dünya çapında milyonlarca oyun severin yoğun ilgisine sahip olan “Prince Of Persia”yı ilk yayınlayan şirket “Broderbund” oldu. 1993 yılında “Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame” piyasaya çıktı. 1999 yılında “Red Orb Entertainment” şirketi, oyunun 3D versiyonunu piyasaya çıkardı ama bu versiyon Persia severler tarafından ‘başarısız’ olarak görüldü. 2002 yılında “Gameloft” firması oyunu, “Prince of Persia: Harem Adventures” adıyla cep telefonlarına taşıdı.
4 Kasım 2003 tarihinde merkezi Fransa’da bulunan “Ubisoft” firması, “Prince of Persia: The Sands of Time”ı oyun severlerle buluşturdu.
Video oyunları kategorisinde vazgeçilmezlerden olan “Prince Of Persia”, yönetmen Mike Newell ile sinemaya uyarlanıyor. “Prince of Persia: Sands of Time” adıyla 2009 yılında sinema ve oyun severlerle buluşturulacak olan filmin senaryosu, 2005 yapımı “The Great Raid”in senaristi Carlo Bernard’a ait.

\

Filmde rol alacak oyuncular hakkında tam bilgi verilmiyorken, kesinleşen iki isim göze çarpıyor; 1986 doğumlu İngiliz aktris Gemma Arterton, “Prenses Tamina” karakterini ve “The Day After Tomorrow”, “Zodiac”, “The Good Girl”, “October Sky” gibi filmlerden tanıdığımız 1980 doğumlu Amerikalı aktör Jake Gyllenhaal da “Prens Dastan”ı canlandırıyor.
Fas ve Londra’da çekimlerine başlanan filmin 16 Haziran 2009 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

You may like these posts