Dark Mode
-->
Sebze yemeklerine konacak et yağsız olmalı ve 100 gramı geçmemeli. İsteyenler beyaz et koyabilir. Sebze miktarı her porsiyon için 250-300 gramdır. Balık seçiminde konservelerden uzak durulmalı.
Öğlen ve akşam yemeklerinde fazlaya kaçmamak şartıyla az haşlanmış brokoli, brüksel lahanası, karnıbahar, havuç ve enginar yiyebilirsiniz. Bunlara az tuz, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon ekleyebilirsiniz.
Baklagillerde ölçü 100 gr olmalıdır. İçine konacak etin miktarı ise 50 gr olabilir. İçine en fazla 2 tatlı kaşığı zeytinyağı konabilir.
Kahvaltı:
1 dilim kepek ekmeği 3-4 zeytin 1 domates Şekersiz bitki çayı
Öğle:
1 bardak ayran, 1simit, salata veya tavuk sote, salata veya tavuklu salata,ayran,1dilim kepek ekmeği veya 1simit,1 kase cacık veya tavuklu makarna, salata veya ızgara somun, salata, 1dilim kepek ekmeği veya sebzeli bulgur pilavı, cacık.
Akşam:
Izgara tavuk-salata veya ton balıklı salata, 1 dilim kepek ekmeği veya kepekli makarna, salata veya tavuk şiş, salata veya patates salatası, cacık veya sebzeli makarna, salata veya ızgara tavuk, salata
Post a Comment