Yesil sahada bir kalp krizi daha




Dünyanın en çok izlenen futbol liglerinden biri olan İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) yeni sezon ilk hafta maçlarıyla başladı. İlk hafta maçlarından Sevilla ile Getafe arasında oynanan karşılaşmada Sevilla'nın savunma oyuncusu Antonio Puerta, 30. dakikada kalp krizi geçirerek aniden sahanın ortasında yığılıp kaldı.

ispanya liginden diğer haberler ise şöyle;
BARCELONA ŞAŞIRTTI: 0-0
Geçtiğimiz yıl şampiyonluğu Real Madrid'e kaptıran FC Barcelona, sezon öncesi yaptığı yıldız transferlere ve sahip olduğu güçlü kadroya rağmen ligin ilk haftasında Racing Santander'le golsüz berabere kaldı ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.


Üst üste üçüncü kez şampiyonluğa uzanma şansını geçtiğimiz sezonun son haftasında Real Madrid'e kaptıran Katalan ekibi, Avrupa basını tarafından 'Büyüleyici Dörtlü' diye adlandırılan; Thierry Henry, Lionel Messi, Ronaldinho ve Samuel Eto'o'lu kadrosuna rağmen Racing Santander deplasmanında gol bulamadı. Barcelona'nın Arsenal'den transfer ettiği Fransız yıldız Thierry Henry, Katalan ekibinin formasıyla ilk lig maçına çıktı.


REAL SONRADAN AÇILDI: 2-1
La Liga'da geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak kapatan ve yeni sezon öncesi transfere 120 milyon euro gibi ciddi bir para harcayan Real Madrid, ligin ilk haftasında başkent derbisinde Atletico Madrid'le karşılaştı. Cumartesi günü Santiago Bernabeu Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Aguero'nun henüz karşılaşmanın 1. dakikasında attığı golle 1-0 yenik duruma düşen Real Madrid, tecrübeli golcüsü Raul'le 14. dakikada beraberliği sağladı, 79. dakikada ise yeni transferi Sneijder'in golüyle galibiyete uzanmasını bildi.


SEVİLLA'DA PUERTA KALP KRİZİ GEÇİRDİ
La Liga'da sezonun ilk haftasına damgasını vuran olay ise UEFA Kupası Şampiyonu Sevilla ile Getafe arasında oynanan karşılaşmada yaşandı. Sevilla'nın savunma oyuncusu Antonio Puerta, 30. dakikada aniden sahanın ortasında yığılıp kaldı. 22 yaşındaki genç futbolcunun kalp krizi geçirdiği anlaşılınca derhal hastaneye kaldırıldı. Puerta'nın takım arkadaşı Ivica Dragutinovic ve takım doktorları dilini yutan Puerta'ya ilk müdahaleyi yaparak genç futbolcuyu ölümden kurtaran isimler olurken, Puerta'nın yoğun bakımda olduğu gelen bilgiler arasında. Sevilla, bu üzücü olayın gölgesinde devam eden karşılaşmayı 4-1 kazanarak lige iyi bir başlangıç yaptı.


ALMEİRA SÜRPRİZ YAPTI: 0-3
İspanya'da haftanın en şaşırtıcı sonucunu ise, kuşkusuz ligin yeni takımı Almeria elde etti. Deplasmanda Deportivo La Coruna'nın konuğu olan Almeria, rakibini 18'de Negredo, 33'te Soriano ve 50. dakikada Crusat'ın attığı gollerle 3-0 yenmeyi başardı ve La Liga'da yeni sezona müthiş bir başlangıç yapmış oldu.


La Liga'nın ilk haftasında, Sevilla, averajla zirvede yer alan takım oldu. Toplam 23 golün atıldığı ilk haftanın en gollü maçı 4-1 biten Sevilla-Getafe karşılaşması olurken, Sevilla, Almeria, Real Mallorca ve Villarreal 3 farklı galibiyet alarak dikkat çeken takımlar oldu.


La Liga'da 2007-2008 sezonunun ilk haftasında alınan toplu sonuçlar ise şöyle:


Valencia: 0 Villareal: 3 (Tomasson 15, Rossi 63-pen, Cazorla 72)


Espanyol: 0 Valladolid: 1 (Llorente 54)


Racing Santander: 0 Barcelona: 0


Deportivo La Coruna: 0 Almeria: 3 (Negredo 18, Soriano 33, Crusat 50)


Athletic Bilbao: 0 Osasuna: 0


Mallorca: 3 (Ibagaza 24, Guiza 55, Ibagaza 72) Levante: 0


Recreativo: 1 (Pongolle 25) Real Betis: 1 (Nano 39)


Real Madrid: 2 (Raul 14, Sneijder 79) Atletico Madrid: 1 (Aguero 1)


Seville: 4 (Navas 46, Luis Fabiano 66, Kanoute 69, Kerzhakov 81) Getafe: 1 (Pablo 1)


Murcia: 2 (Mejia 18, Baiano 68) Real Zaragoza: 1 (Oliveira 30)

You may like these posts