Extremetracking.Com | nedir? Nasıl üye olunur?

Extremetracking ne işe yarar? Neden bu istatistik hizmetini almalıyım?

Extreme Tracking bir web sitesi istatistik hizmetidir. Bir internet siteniz var ve doğal olarak da masraflarınız.. Bunları gidermek ve para kazanmanın yolu reklam almaktan geçiyor. Adsense gibi tıklama başına para alınan hizmetlerden bıktınız. Başka internet sitelerinden reklam almak istiyorsunuz ve diğer internet sitesi sahipleri ise size “sitenizin istatistiklerine bakabileceğim bir adres verebilir misiniz” sorusunu yöneltiyorlar. Ya da sizin internet sitenize hangi kelimelerden ne kadar ziyaretçi geliyor bilmiyorsunuz ve öğrenmek istiyorsunuz. Ya da bir internet sitesine reklam verdiniz ve o internet sitesinden size ne kadar tıklama geliyor bilmiyorsunuz.

Extremetracking burada imdadınıza koşuyor. Bu işi yaptığımdan beri istatistik hizmetini ücretsiz veren siteler arasında en iyisi olduğunu düşündüğüm için bunun ayrıntılı anlatımını yapmak istedim. Türk internet sitelerinden hiçbir zaman düzgün istatistik hizmeti alamadık. Şu anda Türkiye’deki hosting hizmetlerinin ne durumda olduğu da belli. Artık internet sitemizde kesinti olmasında istatistik hizmeti almayım ne olacak vaziyetindeyiz maalesef..Birçok internet sitesi sahibi de kendi sunucusunu alıp kendi istatistik hizmetini görebilecek masrafı da karşılayamıyor.

Bu makalemde extremetracking’e nasıl üye olunur, tekil hitinizi nasıl öğrenebilirsiniz vs. sorunlarınıza yardımcı olmaya çalışacağım. Aslında aşağıdaki anlatımda resmen İngilizce tercüme yaptım ama bazı arkadaşlar İngilizce bilmediklerini belirtiyorlar. Halbuki cümle çevirisi olmadığı için mtu gibi basit bir sözlük çeviri programıyla bunlar anlaşılabilirdi.

Extremetracking’e nasıl üye olurum?

  1. Öncelikle extremetracking.com adresine giriyoruz.
  2. “Get your free tracker” linkine tıklıyoruz.
  3. Sonra aşağıda belirttiğim bölgeleri doğru bir şekilde dolduruyoruz.

- Site name: Sitenizin adını yazın. (Örneğin: Futbol Forumu)

- Site url: Site adresinizi yazınız. (Örn: http://www.forumfutbol.com)

- Site time zone: Site zamanınıza göre ayarlayınız. (Örn: 9.21 pm – 21.26)

- Choose a login: Üye isminizi giriniz. (Örn: ersener) (8 karakterden uzun olamaz)

- Choose a password: Şifrenizi giriniz. (Örn: 123456) (8 karakterden uzun olamaz)

- Retype password: Şifrenizi tekrarlayınız. (Örn:123456)

- I agree to the Terms and Conditions seçeneğinin solundaki kutucuğa tıklayarak kuralları kabul etmiş oluyoruz ve Submit butonuna tıklıyoruz.

Extreme tracking üyeliği sırasında karşınıza gelebilecek hatalar:

*Attention: The Password and Retype Password fields are not the same. Şifrelerinizi isteyen iki kutuya şifrelerinizi farklı girmişsiniz demektir.

* Attention: The login you’ve chosen is already in use. Kullanıcı isminizi kullanan başka bir üye olduğunu belirtir.

*Attention: The following fields are still empty but required in order to get your setup ready. Herhangi bir yeri boş bıraktığınızı gösterir. Bu cümlenin altında ise hangi ksımı doldurmadığınızı belirtir. Örneğin “Site Name” gibi.

Üyeliğimizi sorunsuz bir şekilde geçtiyse Submit dedikten sonra karşınıza şu şekilde bir görüntü gelecektir.

——————————————
Thank you for joining us!

Login: Üye isminiz
Password: Belirttiğiniz şifre

ATTENTION!
——————————————

Bu sayfa geldikten sonra. Alt kısmında bulunan Login into my Account butonuna tıklıyor ve üye girişi yapıyoruz.

Giriş yaptıktan sonra; Aşağıdakiler karşınıza gelecektir.

——————————————
My Free Tracker Account

This page offers you all information and links relating to your Free Tracker Account.

Enjoy your tracking!
——————————————

Bu üye girişi yaptığınızın göstergesidir. Şimdi yapmamız gereken son bir şey kaldı o da kodumuzu alıp sitemize eklemek.Kodumuzun ne olduğunu öğrenmemiz için:

- “Get your Tracker Code” linkine tıklıyoruz.

- Sonra “Click here if you use NO FRAMES on your site.” Linkine tıklıyoruz. Not: Sitemiz framelerden oluşmuş bir site ise frame linkine tıklıyorsunuz. Eğer frame ne demek diyorsanız bilin ki siteniz noframe bir site :p.

- “Click here if you use NO FRAMES on your site.” a tıkladıktan sonra karşımıza kodlarımız gelecek.

-

kodumuzu kopyalıyoru ve sitemize ekliyoruz. Script kullanan arkadaşlar footer şablonuna eklesinler. Böylece daha doğru sonuç elde edeceklerdir. Front page gibi web tasarım programlarıyla html vb. siteler yapan arkadaşlar ise index sayfalarında istedikleri bir sayfaya yada tüm sayfalara ekleyebilirler.

Kodları sitemize ekledik fakat tekil hitimizi , ziyaretçi ayrıntılarını, hangi kelimelerden sitemize gelindiğini yada hangi sitelerden sitemize ulaşıldığını görmek istiyoruz.

Extreme tracking’de tekil hitimi nasıl öğrenebilirim?

- Sitemize kodu ekledikten sonra sitemizde extreme şeklinde bir resim görülecektir. O resime tıklıyoruz.

- Karşımıza gelen sayfada Unique Visitors (Tekil Ziyaretçiler) ‘ e tıklıyoruz.

- Tekil ziyaretçiler sayfasında ilk tabloda Last 20 Visitors çıkacaktır.Orada listelenen son 20 kişinin hangi saatte sitemize girdiğini, ip adreslerini , şehirlerini ve ülkelerini belirtmektedir. (Şehirlerini görmek için ülke bayraklarının üstüne gelip bekliyoruz.)

- İkinci tabloda Last 20 Days bulunmaktadır. Sitemizin son 20 gündeki tekil hitini oradan görebiliriz. Yanlarında 30 Mar, Fri gibisinden tarihler görülmektedir.

- Üçüncü Tabloda Last 20 Weeks son 20 haftaya ait tekil hitlerinizi göstermektedir.

- Last 20 Months = Son 20 ay

- Hours of the Day ise günün saatlerine göre tekil ziyaretçi sayılarınız belirtilir.

- Days of the Week ise Haftanın hangi günü kaç tekil hitiniz olduğunu göstermektedir.

- Son iki özellik Hours of the Day ve Days of the Week sıfırlanmaz sürekli artarak gider. Bu yüzden bu son iki özellik fazla işinize yaramaz, en çok işinize yarayacak olan tekil hit gösterimi. Last 20 Days tablosunda belirtilen son 20 güne ait tekil hit sayınızdır.

You may like these posts