Roaccutane tecrübe ve tavsiyeleri

özellikle yüzünde sivilce akne bulunan kişilerde kendisi ile hayata küslük aynaya bakamama kişisel özgüven kaybı yaşamakla birlikte strees altında kalmatadırlar.bunun akabinde yüzde ki sivilceler mayın tarlasına dönmüş akneden yüzüne bakılmayacak hale gelmiş gibi düşünceye kapılınır aslında sağlık problemidir kanser olup çağresizce ölmekten bin kat iyidir diye düşünüp akne ve sivilceler Roaccutane ilacı tedavisi ile temizlenir ve ipeksi bir yüze sahip olunabilinir.fakat bunun yan etkilerinden inanılmaz korkulur işte bende size korkmamanız için tecrübeli birisinin ağzından ilaç ile ilgili bilgiler sunmak istiyorum. (sevgilim bu ilacı kullanıp pamuk gibi bir yüze sahip oldu.zira tedavisi bittikten sonrada beni terketti zaten.)

bizzat kullanmış ve yedi aylık tedavi sürecinden yeni çıkmış biri olarak söyleyebilirim ki;

- bu ilaç konusunda onun bunun lafına değil de bizzat bir cildiye doktorunun lafına inanılmalıdır. kulaktan dolma bilgilerin çoğu yalandır.
- eğer antibiyotik tedavisi sonuç vermediyse bu tedavi uygulanmaktadır. genellikle sivilce sorununun son safhada olduğu kişilerde uygulanmaktadır.
- karaciğeri oldukça zorlayan bir a vitamini türevidir.
- kiloyla doğru orantılı olarak kullanılır.
- doktora danışmadan kullanılmamalıdır. zaten eczaneler de doktorun ve kişinin imzasının yer aldığı bir belge karşılığında ilacı vermektedirler.
- * tedavi sırasında kesinlikle hamile kalınmamalıdır, kan verilmemelidir. hamilelik sırasında bu ilaç çocuğun düşmesine neden olabileceği gibi, verilen kanın hamile bir bayanda kullanılması riski de vardır.
- ilacın riskleri vardır, ancak ilacı kullandığınız süreç içerisinde sürekli doktor kontrolünde olursunuz. her ay kontrole gidersiniz, roaccutane dışında her hangi bir ilaç kullanacağınız zaman doktorunuza danışırsınız.
- başka her hangi bir vitmain ilacı kullanmak yasaktır tedavi süreci boyunca.
- ayrıca tok karnına için, alkolle tüketmeyin gibi gereksiz fısıltılar almış başını yürümüş. su bulamayıp bira ile yuttuğum günleri bilirim. açlıktan evde çocuklar yorgan kemirirdi de ben ilacımı içerdim. rahat olun!
- ilaç, vücuttaki yağlanmayı tamamen kesmektedir. bu yüzden cildiniz normalden çok daha gergin olur. cilt, normal bir insanın cildine göre kat kat hassaslaştığından deri çabuk ölür. soyulmalara karşı nemlendirici kullanmak gerekir. güneşe çıkmadan yarım saat önce doktorun tavsiye ettiği güneş kremini sürmeniz gerekir. aksi halde diğer insanlar gayet rahat yürürken siz kızarabilirsiniz.
- ilacın yan etkilerinin boyutu, aldığınız dozla doğru orantılı olarak fazla ya da az olabilir ancak ilacın kullanımının öyle söylendiği gibi çekilmeyecek bir tarafı yoktur. dudaklarınız fazla kurur, evet. burnunuzun iç tarafı kurur, yara olur. burun kanamasından kasıt budur. deriniz soyulur, kötü bir görünüm olabilir. sıcak bir duştan çıktıktan on beş dakika sonra özellikle boynunuzdaki deri gerilebilir. kafanızı çevirirken rahatsız olabilirsiniz. ancak tedavinin sonuçları göz önüne alındığında bunların hiç biri "zorluk çekme" kategorisine girmemektedir.
- kolesterolü arttırma riski vardır, bu yüzden ilaca başlamadan önce ve ilk bir ayın sonunda kan tahlili istenir. eğer sorun yoksa tahlilde, bir daha tahlil istenmez. rutin kontrollerle devam edilir tedaviye.
-gel gelelim en acıklı kısmına. mutlu sona ulaşmak için 4-5 aydan erken sonuç vermiyor. yüzümde değişiklik yok diye 1 ay sonra bırakırsanız aptallık edersiniz ki 1 hafta bile ara verseniz tedavi iptal oluyor. eğer tedavi bitmeden yüzüm düzeldi diye bırakırsanız da ertesi sene surat kendini resetliyor

dipnot : umuyorumki ilaçla ilgili yanlış anlaşılmaları bu yazı düzeltmiştir. bazı insanlar prospektüsü okuduktan sonra, sanki kullanmış da yaşamışçasına, bütün prostektüsü aynen yazarlar. halbuki şu anda bu yazılanları bizzat ilacı kullanmış biri yazmaktadır. ilacı kullandığım süre içerisinde hiç bir depresyon belirtisiyle karşılaşmadım. eğer sivilce probleminiz kötü durumdaysa doktorunuza gidin ve ilacın adını duyduğunuzda korkmayın, aksine mutlu olun. çünkü sanılanın aksine zararlı değil faydalı bir ilaçtır. adı üzerinde, ilaç.

alıntıdır.

You may like these posts