Nil Burak 2008 - Bir Numaramsın

Yetmişli yıllardan bu yana Türk popunda silinmez izler bırakmış Nil Burak, müzikte geride bıraktığı 32 yılı, yepyeni bir albümle kutluyor! Türkçe müziğin geçmişine sahip çıkarak yola koyulan ve son dönemde yeni prodüksiyonlara da imza atan Ossi Müzik'in son bombası, Nil Burak'ın 2008 tarihli yeni albümü "Bir Numaramsın"...

Onu "yavru vatan" Kıbrıs'tan gelen genç kız olarak tanıdığımızda, takvimler 1975 yılını gösteriyordu. İlk kez Playboy gece kulübünde sahneye çıktı. Sonrasında onbeş yıl boyunca Maksim gazinolarında solist altı oldu. Asıl adı Nihal Munsif'ti ama Zeki Müren ona Nil Burak adını taktı ve tüm Türkiye onu Nil Burak olarak tanıdı.

Yüreklere dokunan buğulu sesi, baş döndüren güzelliği ve bir anda dillere düşen "Tatlı Tatlı" adlı şarkısıyla Nil Burak, ülkenin görüp göreceği en popüler yıldızlardan biri olacaktı. Yetmişler, seksenler ve doksanların ilk yarısını zirvede geçiren Nil Burak, 1995 yılında yayınlanan son albümü ‘'Akdeniz Rüzgarı''ndan sonra müziğe uzunca bir süre ara vermişti. Nil Burak'ın son iki yıldır üzerinde çalıştığı yeni albümü "Bir Numaramsın", nihayet piyasada!

You may like these posts