“Güz Sancısı” 23 Ocak 2009’da

Tomris Giritlioğlu ve ekibi Güz Sancısı filmi ile bir kez daha geçmişi günümüze getiriyor!

(6 Aralık 2008) 2002 yılından beri üzerinde çalıştığı bu özel proje ile Tomris Giritlioğlu, 10 yıl aradan sonra beyazperdeye yönetmen olarak geri dönüyor. Yönetmenin sinema kariyerinde hedeflediği tematik üçlemenin “Suyun Öte Yanı” ve “Salkım Hanım'ın Taneleri”nden sonraki son filmi olan “Güz Sancısı” 23 Ocak 2009’da vizyona giriyor.

C Yapım ve Film’in yapımcılığını üstlendiği “Güz Sancısı” filminin başrollerini Murat Yıldırım, Beren Saat, Okan Yalabık, Belçim Bilgin Erdoğan, İlker Aksum, Hüseyin Avni Danyal, Umut Kurt, Avni Yalçın, Tuncel Kurtiz ve Zeliha Berksoy paylaşıyor.

Senaryosunu Etyen Mahçupyan ve Nilgün Öneş’in yazdığı film, Yılmaz Karakoyunlu’nun aynı adlı eserinden senaryolaştırıldı. Bu eser, 1992 yılında Türkiye Yazarlar Derneği Roman Ödülü’nün de sahibidir.

1955 yılında geçen “Güz Sancısı”nda milliyetçi, zengin bir toprak ağasının idealist oğlu olan Behçet (Murat Yıldırım), karşı komşusu Rum Elena’ya (Beren Saat) aşık olur ve 6-7 Eylül olaylarının panoramasında duygularıyla ve siyasi fikirleriyle bir iç hesaplaşmaya girişir.

You may like these posts