Elektrikler kesilince yapılacak 10 şey!


Elektrikler kesildiğinde karanlıkta yapabileceğiniz birçok şey var tabii ki. Biz bunlardan 10 tanesini sıraladık.
Bir zamanlar programlı elektrik kısıntıları uygulanırken gece saatlerce karanlıkta oturmayı öğrenmiştik. Aradan geçen zaman zarfında yepyeni bir nesil yetişti ki o zamanki hayatı bilmiyorlar bile.

Enerji krizi nedeniyle elektrik kesintileri yine gündeme gelebilir diyerek 'karanlıkta' yapılabilecek şeyleri sizler için derledik.

10- Güneş enerjisiyle şarj olan cihazlar edinin. Geceleri onları kullanabilirsiniz. Ipod cihazlarının güneş ışığyla şarj edilenleri yok mu?

9- Dolaptaki dondurulmuş gıdaları unutmayın. Dondurmanın hepsini yiyin.

8- Evde hazır kek ve bisküvi bulundurun. Tabii ki fırın hala çalışıyor ama siz bir dramanın orta yerindesiniz, duruma uygun davranın ve sıcak yemekleri unutun.

7- Çocukları uyandırın. Bu deneyimin tadını çıkarsınlar. Gerekirse balkona çıkıp yıldızları seyredin

6- Cep telefonunuzda YILAN oynayın. Cep telefonunuz evde kalan tek güvenilir alarmlı saat olsa bile, alarmlı saate ihtiyaç kaldı mı artık? Pilin geri kalanını eğlenceli şekilde kullanın, tam olsun.

5- Etraftaki yaşlı komşuları kollayın. Böyle durumlarda bir kazaya maruz kalabilirler.

4- Sokağa çıkın, sizin gibi dışarıda dolaşan komşularla yakınlaşın, muhabbet edin.

3- Tek başına kaldıysanız, mun ışığında kitap okuyun. Mum ışığı sakin ve rahatlatıcı bir ortam sağlar. Böyle bir ortamda kitaba daha iyi odaklanabilrisiniz.

2- Akıllı olun: Bilgisayardan ve televizyondan kurtuldunuz. Bu anın keyfini çıkarın. Hatta o aletlerin fişini de çekin ki elektrik geldiğinde siz bu keyfi biraz daha sürdürebilesiniz.

1- Seks yapın! Kitap okuyamıyorsanız, karanlıkta yapılacak daha iyi bir fikir olamaz, öyle değil mi?

You may like these posts